A koktélkészítés alapjaiba vezeti be az érdeklődőket a 2010-ben Német Koktélbajnok címmel kitüntetett szerző. Lépésről lépésre mutatja be az alkoholfogyasztás történetét, a koktél definícióját, a szó eredetét és egy kis koktéltörténetet is kapunk. Bemutatja az egyes koktélokhoz használatos
[>>>]
A koktélkészítés alapjaiba vezeti be az érdeklődőket a 2010-ben Német Koktélbajnok címmel kitüntetett szerző. Lépésről lépésre mutatja be az alkoholfogyasztás történetét, a koktél definícióját, a szó eredetét és egy kis koktéltörténetet is kapunk. Bemutatja az egyes koktélokhoz használatos pohárfajtákat, a legfontosabb eszközöket, az alapvető és haladó technikákat, valamint a főbb alapanyagokat. A szerző ismerteti azon alapelveket is, melyek segítségével mi magunk is kísérletezhetünk, majd jó néhány meglehetősen avantgárd koktél elkészítési módját ismerteti. A kötet végén igazi klasszikus receptek kaptak helyet, mint például az Aperol Spritz, a Blooday Mary, a Cuba Libre, a Long Island, a Manhattan, a Pina colada, a Sex on the Beach vagy a White Russian. Az impozáns kötetet számos színes fotó illusztrálja, így a koktélkészítés végeredményét is láthatjuk. A kiadvány végén az alapanyagok mutatója és tárgymutató segíti a keresést. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]