Csigó Zita a Corvina Kiadón keresztül vette fel a harcot a gyorsételek gyakorlatával (Csomagolj ebédet!, 201809039), ezúttal pedig az étkezések maradékainak üzent hadat. Igényesen megformált, egész oldalas színes fotókkal illusztrált könyvében a maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas
[>>>]
Csigó Zita a Corvina Kiadón keresztül vette fel a harcot a gyorsételek gyakorlatával (Csomagolj ebédet!, 201809039), ezúttal pedig az étkezések maradékainak üzent hadat. Igényesen megformált, egész oldalas színes fotókkal illusztrált könyvében a maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek. A második fejezet készételeket alakít át, megmutatja, hogy a maradék főtt rizs, tészta, pörkölt, tejbegríz (és még sok minden más) miként ölthet új formát. A harmadik fejezetben pedig olyan tipikus ünnepi ételek kerülnek a középpontba, amelyekből hajlamosak vagyunk túl sokat készíteni, így előre borítékolhatjuk, hogy szükség lesz majd maradékmentésre. Ilyen a bejgli vagy a töltött káposzta. A negyedik, utolsó fejezet a tudatos tervezésre épít olyan receptpárokkal, amelyek azonos alapokról (közös fő összetevők, egyszerre megkezdett főzés) indulnak, de mégis teljesen másfélévé alakulnak. A szerző arra törekedett, hogy minden „népszerű maradék bekerüljön a könyvbe, mert szimpatikus életszemlélete szerint a pazarlásmentes otthon kialakítása, a maradékok hasznosítása nem kényszer és nem erőltetett dolog, hanem felelős és klassz dolog, ami ráadásul a kreativitást is kibontakoztatja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]