Port Szaidban, a Szuezi-csatorna északi végénél született Suzy Karadsheh. Már gyerekként szeretett a konyhában alkotni, és természetesen számos mediterrán étel elkészítési módját megismerte. Amikor családjával Amerikában telepedett le, hamar rájött, hogy szerencsére a legtöbb alapanyag egy
[>>>]
Port Szaidban, a Szuezi-csatorna északi végénél született Suzy Karadsheh. Már gyerekként szeretett a konyhában alkotni, és természetesen számos mediterrán étel elkészítési módját megismerte. Amikor családjával Amerikában telepedett le, hamar rájött, hogy szerencsére a legtöbb alapanyag egy hétköznapi szupermarketben is beszerezhető. Ennek hatására indította el The Mediterranean Dish című blogját, mely rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, bemutatva a mediterrán konyhát modern köntösben. A legjobb receptek válogatásával írta meg Susan Puckettel közösen könyvét. Elsőként röviden bemutatja a mediterrán ételeket, saját kamrája összetételét és bevásárlólistáját. Ezt követi a százhúsz ételrecept, a hozzávalók listájával együtt, ételfajtánként csoportosítva (Mezze – apró fogások; Tojás, kenyér, reggeli fogások; Húsmentes főételek, levesek és köretek; Tengeri fogások; Fogások hússal; Étkezések után és közben; Szószok, savanyúságok és más kiegészítők). Olyan étkekről van szó egyebek mellett, mint tarka saláta kaliforniai bébipaprikából, tonhalsaláta mustáros öntettel, házi pita, ful mudammas, falafel, batata hara rántottával, sajtos karfiolfusilli fenyőmaggal, leves harisszából, vörös lencséből és paradicsomból, grillezett tengeri sügér alexandriai módra, fűszeres rizzsel töltött tintahal, garnélakofta, serpenyős csirke articsókával és gombával, csirkeshawarma-tál, bárányborda gránátalmás-mentás-pisztáciás szósszal, tahinis-mogyorós jégkrém vagy tzatziki. A szöveget színes ételfotók is kísérik. A kiadvány végén név- és tárgymutató segíti a keresést. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]