Étrendünk állandó főszereplői a gyökérzöldségek: a sárga- és fehérrépa, a zeller, a cékla, a retek vagy a torma kivétel nélkül kedvelt finomságok. A jelen kötetben azonban nem elkészítésükről, hanem szakszerű termesztésükről olvashatunk: a szerzők összesen tizenegy, e gyűjtőnéven közismert
[>>>]
Étrendünk állandó főszereplői a gyökérzöldségek: a sárga- és fehérrépa, a zeller, a cékla, a retek vagy a torma kivétel nélkül kedvelt finomságok. A jelen kötetben azonban nem elkészítésükről, hanem szakszerű termesztésükről olvashatunk: a szerzők összesen tizenegy, e gyűjtőnéven közismert haszonnövény termesztésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat összegzik. Az első - bevezető - részben a gyökérzöldségek jelentőségét emeli ki a szerzőpáros. Ezt követően az egyes növényfajokról külön fejezetekben olvashatunk: a sárgarépát, petrezselymet, zellert és pasztinákot követően esik szó a cékláról, a feketegyökérről, a cikóriáról, a csicsókáról, a tormáról, a retekről, illetve a vajrépáról. Az utolsó rész témája a gyökérzöldségek ökológiai termesztése. A fejezeteket irodalomjegyzék zárja. A szöveget fekete-fehér ábrák illusztrálják. A könyv elsősorban szakkönyvtárak számára javasolható beszerzésre. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]