Az orvos szerző egy évtizeden keresztül dolgozott űrorvosként, és e minőségében kiemelt figyelemmel tanulmányozta az emberi táplálkozás témakörét. Tapasztalatai és a tudomány - genetika - legújabb eredményei alapján állította fel elméletét arról, hogy milyen az egészséges étkezés. Ezt fejti ki
[>>>]
Az orvos szerző egy évtizeden keresztül dolgozott űrorvosként, és e minőségében kiemelt figyelemmel tanulmányozta az emberi táplálkozás témakörét. Tapasztalatai és a tudomány - genetika - legújabb eredményei alapján állította fel elméletét arról, hogy milyen az egészséges étkezés. Ezt fejti ki könyvében közérthető stílusban, elméletét rengeteg gyakorlati példával, táplálkozási tanácsokkal kiegészítve. Az első részben a modern kor étrendjét bírálja tudományos érvekkel alátámasztva, majd a táplálékok szerepét, előnyeit és hátrányait ecseteli. A harmadik részben a nutrigenomika (tehát a genetikán alapuló táplálkozástudomány) gyakorlati tudnivalóit összegzi: ír a javasolt és tiltott ételekről (mely utóbbiak között szerepel kivétel nélkül minden édesség és tejtermék, a burgonya, a húskészítmények és az alkohol is), főzési, étkezési és bevásárlási tanácsokkal látja el mindazok, akik készen állnak "emésztőrendszerük rehabilitálására". A kötetet függelék, fogalomtár és mutató zárja. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]