A nagyalakú, igényes kialakítású kötet a kezdő és műkedvelő borászok tankönyve is lehetne. Szerzője saját telepítésű, ötven éves szőlőskertjében több évtizedes egyetemi borászati oktatói tevékenységét kamatoztatva, mára nyugdíjasként továbbra is napi kapcsolatban van a szőlővel és pincéjében érlelt
[>>>]
A nagyalakú, igényes kialakítású kötet a kezdő és műkedvelő borászok tankönyve is lehetne. Szerzője saját telepítésű, ötven éves szőlőskertjében több évtizedes egyetemi borászati oktatói tevékenységét kamatoztatva, mára nyugdíjasként továbbra is napi kapcsolatban van a szőlővel és pincéjében érlelt nemes nedűvel. Eperjesi Imre szőlő és a bor iránti szeretetét szülővárosából, Gyöngyösről és a szülői házból hozta, s most ábrákkal, táblázatokkal és színes fotókkal illusztrálva osztja meg tapasztalatait, borkészítési praktikáit, egész tudását. Elhivatottságát, a szőlő és bor iránti szeretetét is átadja olvasóinak, bár aligha van szükség erre: nem nagyon találunk olyan települést kis hazánkban, ahol ne készítenének házi fogyasztásra szánt borokat. Művében kiemelten ír a szőlőről, abból a megfontolásból, hogy a jó bor alapja a jól megválasztott terület és az odaillő szőlőfajta, az időben végzett ápolási munkák és a helyesen megválasztott szüret időpontja. Tagadhatatlanul fáradságos és időigényes szakma a borászat, ugyanis a szőlő és bor állandó törődést, felügyeletet igényel. Elég csak idézni a könyv végén található, borivók 10 parancsolatából az utolsó pontot: "bármikor, mielőtt bort iszol, egy pillanatra gondolj arra, hogy mennyi fáradságos, verejtékes munka van egy pohárnyi nedűben". "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]