Selbst räuchern: Fleisch, Fisch und Geflügel (magyar)
Szakjel:
663
Cutter:
S 20
ISBN:
978-963-278-404-5
Nyelv:
magyar
Oldal:
108 p.
UKazon:
201508062
Kivonat:
Maria Sartor sorozatban megszokott (Házi praktikák), igényes kiállítású kötete tulajdonképpen ismeretterjesztő szakácskönyv, melyben a füstölés csínját-bínját írja le fejezetekbe rendezve. A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és magáról az eljárásról elmondható, hogy az idők folyamán
[>>>]
Maria Sartor sorozatban megszokott (Házi praktikák), igényes kiállítású kötete tulajdonképpen ismeretterjesztő szakácskönyv, melyben a füstölés csínját-bínját írja le fejezetekbe rendezve. A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és magáról az eljárásról elmondható, hogy az idők folyamán változatlan maradt. A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért végezzük a füstölést, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni. A szerző a különböző, házilag is végezhető füstölési eljárások részletes bemutatása után receptekkel is szolgál: halak, rákok, tenger gyümölcsei, sertés-, juh- és szarvasmarha húsok, szárnyasok, vadak, végül tofu, sajt, tojás és más alapanyagokból készített finomságok leírását találjuk, étvágygerjesztő színes fotók kíséretében. A sorozat többi tagja mellé beszerzésre javasolt kötetet hasznos kislexikon egészíti ki.
[<<<]