Beh Mariann kertészmérnökként és amatőr konyhaművészként évek óta foglalkozik fűszer- és gyógynövényekkel, ehető virágokkal, egyre-másra gyűjtve és alkotva meg az ezekből készíthető ételköltemények receptjeit. Most megjelenő kötetében ezekből közöl egy csokorra valót, évszakonként bontásban: az
[>>>]
Beh Mariann kertészmérnökként és amatőr konyhaművészként évek óta foglalkozik fűszer- és gyógynövényekkel, ehető virágokkal, egyre-másra gyűjtve és alkotva meg az ezekből készíthető ételköltemények receptjeit. Most megjelenő kötetében ezekből közöl egy csokorra valót, évszakonként bontásban: az egyes részekben így csupa olyan fogás kapott helyet, amiket friss szezonális alapanyagokból lehet és érdemes elkészíteni. ***A könyv első részében a felhasználható, fogyasztható növények ismertetői olvashatóak, és itt tanulmányozhatjuk azt, miként gyűjtsük, szárítsuk, tároljuk és dolgozzuk fel ezeket. A receptek ízvilága varázslatos - de korántsem megvalósíthatatlan: virágszirmokba forgatott petrezselymes sajtgolyók, reteklevél-főzelék kacsával, bodzaszörp akáccal és rózsával, töltött szőlőlevél izsóppal, levendulás latte, sült csirke kókuszos sárgarépapürével, rozmaringos mézeskalács, gyömbéres-körtés zsályatea - csupa eredeti, ötletes fűszerkombinációval rafinálttá alakított, egyszerűen elkészíthető étel. A szép, igényes kiadvány végén mutató segíti a válogatást, eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]