A fájdalomcsillapítás az egyik legfontosabb küldetése a gyógyításnak, a leglényegesebb tüneti kezelések egyike, amely jelentősen javítja a beteg életminőségét, közérzetét, s így közvetett módon elősegíti a gyógyulást is. A szerzőpáros jelen művében természetes alapanyagokból álló fájdalomcsillapító
[>>>]
A fájdalomcsillapítás az egyik legfontosabb küldetése a gyógyításnak, a leglényegesebb tüneti kezelések egyike, amely jelentősen javítja a beteg életminőségét, közérzetét, s így közvetett módon elősegíti a gyógyulást is. A szerzőpáros jelen művében természetes alapanyagokból álló fájdalomcsillapító szereket mutat be. Az első részben azt magyarázzák el, hogy miként terjed a fájdalom a testben, milyen fajtái vannak, mi a funkciója és milyen lelki-tudati tényezők befolyásolhatják. A folytatásban ismertetik a "fájdaloműző" étrendet, amely nyolc fő szabály mentén lett kialakítva: kevesebb húst, cukrot, érett sajtot, illetve több halat és rákot, növényi halat fogyasszunk, fűszerezzünk kurkumával, gyömbérrel, csilivel és egyéb friss zöldfűszerekkel, továbbá mellőzzük a hosszan/hirtelen sütést, inkább pároljuk az ételeket. A kiadvány második felében olvashatunk a mélylégzés és relaxáció alkalmazásáról, az egyes gyakoribb, hétköznapi fájdalmak enyhítését szolgáló növényekről, s a belőlük készíthető háziszerekről. A színes képekkel illusztrált kiadvány végén tárgymutató segíti az eligazodást, keresést.
[<<<]