Olasz gyökereihez méltó, könnyed és szórakoztató, ugyanakkor humoros, érzelmes, sőt olykor drámai elemek is felvillantó gasztronómiai önéletrajzzal mutatkozik be az olvasóközönség előtt íróként a világhírű, Golden Globe- és Emmy-díjas olasz-amerikai színész, Stanley Tucci. Mint oly sok itáliai
[>>>]
Olasz gyökereihez méltó, könnyed és szórakoztató, ugyanakkor humoros, érzelmes, sőt olykor drámai elemek is felvillantó gasztronómiai önéletrajzzal mutatkozik be az olvasóközönség előtt íróként a világhírű, Golden Globe- és Emmy-díjas olasz-amerikai színész, Stanley Tucci. Mint oly sok itáliai gyökerű "famiglia" életében, úgy a calabriai eredetű Tuccik mindennapjaiban is alapvető fontosságú volt a sütés-főzés és persze az étkezések. A színész édesanyja, Joan csodálatos szakácsnő, és egyben igazi "mamma" volt, aki minden este brillírozott a konyhában, ínycsiklandó olasz fogásokkal kényeztetve a férjét és gyerekeit. A kulináris művészetek iránt szenvedélyt fia is örökölte, aki akkor kezdett igazán behatóan foglalkozni gasztronómiával, amikor szerepet vállalt az Olasz módra című filmben. Ezt az örökséget - parallel felfelé ívelő színészi karrierjével - az évek során egyre inkább kibontakoztatta, és a legnagyobb természetességgel szövi bele regényes önéletírásába is. Így miközben beszámol arról, hogy honnan ered a családja, hogyan telt a gyermek- és ifjúkora a New Yorkhoz közeli Katonah-ban, hogyan indult és teljesedett ki színészi karrierje, és miként alakult nagy vonalakban a magánéletet, folyamatosan recepteket és kulináris élményeket oszt meg az olvasókkal. Az utolsó fejezetben vall a rákbetegséggel való küzdelméről is. A kötet a színész rajongói mellett olyanoknak is jó szívvel ajánlható, akik kedvelik az olasz konyhát, a gasztroirodalmat és a kellemes stílusú önéletrajzokat. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]