Részletekkel Agatha Christie műveiből. ; Bibliográfia: p. 169-[174]. ; Auguste Escoffier receptjeivel.
UKazon:
202422061
Kivonat:
A krimi koronázatlan királynőjének, Agatha Christie-nek kulináris portréját rajzolta meg Szederkényi Olga kiemelkedően szép kivitelű kötetében, amikor a szakácskönyvek legfőbb erényeit irodalomtörténeti csemegékkel vegyítette. Christie nemcsak az irodalomban, de a konyhában is jeleskedett,
[>>>]
A krimi koronázatlan királynőjének, Agatha Christie-nek kulináris portréját rajzolta meg Szederkényi Olga kiemelkedően szép kivitelű kötetében, amikor a szakácskönyvek legfőbb erényeit irodalomtörténeti csemegékkel vegyítette. Christie nemcsak az irodalomban, de a konyhában is jeleskedett, történeteinek és központi szereplőinek, Poirot-nak, vagy Miss Marple-nek megvannak a kedvenc ételei, amelyeket minuciózus részletezéssel ír le regényeiben a szerző. A mostani exkluzív szakácskönyvből az is megtudható, mit szeret reggelizni az öreglány nyomozókisasszony? Miért kifogásolja az angolok híres ötórai teáját a kis belga? Valamint arra is fény derül milyen koktélt szeretett inni a krimiíró? A kötet szerzője valamennyi felsorolt ételt és italt egy-egy Agatha Christie regényből (pl.: Ellopott gyilkosság; Nyaraló gyilkosok; Gyilkolni könnyű, Gyöngyöző cián, stb.) szemezgetett ki, ezek nyomán arról is értesülhet az olvasó, mely ételekbe érdemes mérget keverni, ha kevéssé tetten érhető gyilkosságot akar megvalósítani az elkövető. Persze a leleplezés ezekben a történetekben sem marad el. A francia szakácskirály, Auguste Escoffer receptjei zárják a kötetet, amelyet korabeli fekete-fehér fotók kísérnek. A maga nemében unikális munkát, amely irodalmi erényekkel is bír, nemcsak az Agatha Christie regények olvasóinak figyelmébe érdemes ajánlani. "www.kello.hu@minden jog fenntartva"
[<<<]