Cím: |
Főzni tanulunk
| Alcím: |
[elronthatatlan receptek és egyszerű technikák]
| Szerző: |
Berry, Mary |
Közrem.: |
Kereki Noémi (ford.) |
Szerz. közl: |
Mary Berry ; [ford. Kereki Noémi]
| Kiadás: |
Pécs : Alexandra, 2021, cop. 2018 |
Eto: |
641.55(083.12) ; 641(036) ; 641.5
| Tárgyszó: |
konyhatechnika ; szakácskönyv |
Egys.cím: |
How to cook (magyar)
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
B 57
| ISBN: |
978-963-447-213-1
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
256 p.
| UKazon: |
202108059
| Kivonat: |
Egy Angliában közismert, a maga műfajában élő klasszikusnak számító mestercukrász-nagyasszony, Mary Berry jegyzi ezt a szakácskönyvet, amely alapoktól tanítja a sütés-főzés művészetét. Ez azonban csak a technikára vonatkozik: a legegyszerűbbektől tart a könyv a bonyolultabbak felé. Az első
[>>>]
Egy Angliában közismert, a maga műfajában élő klasszikusnak számító mestercukrász-nagyasszony, Mary Berry jegyzi ezt a szakácskönyvet, amely alapoktól tanítja a sütés-főzés művészetét. Ez azonban csak a technikára vonatkozik: a legegyszerűbbektől tart a könyv a bonyolultabbak felé. Az első fejezetben tizenkét ún. mesterrecept olvasható, köztük olyanokkal, mint a klasszikus francia omlett, a pirított gyömbéres csirke, a chili con carne, vagy az angol almás pite. A folytatásban tojásos fogások, levesek, tészták, gabonák és hüvelyek, serpenyős, pirított, grill- és egytálételek, sültek, köeretek, saláták, valamint gyümölcsös édességek, torták, sütik és kenyerek receptjei közül válogathatunk. A folytatásban konyhatechnikai trükköket ismertet a szerző, majd bemutat néhány alapvető hozzávalót és obligát konyhai eszközt. A színes képekkel kísért kiadvány végén tárgymutató segíti az eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|