Az év minden egyes időszakára kínál szezonális alapanyagokból készítendő, változatos és ízletes pitéket Kerek Brigitta, aki alaposan megvariálta ezt az egyszerű süteményfajtát, és valóságos édességkölteményeket kreált belőle. Ezeknek a küllemükben is szépséges édességeknek a receptjeit osztja meg
[>>>]
Az év minden egyes időszakára kínál szezonális alapanyagokból készítendő, változatos és ízletes pitéket Kerek Brigitta, aki alaposan megvariálta ezt az egyszerű süteményfajtát, és valóságos édességkölteményeket kreált belőle. Ezeknek a küllemükben is szépséges édességeknek a receptjeit osztja meg ebben a szép, sok színes fotóval illusztrált szakácskönyvben, amelyben összesen huszonöt leírás kapott helyet. A bevezetőt követő első részben a hat alaptészta készítésével ismerkedhetünk meg, majd a készítési folyamattal, az alaptöltelékekkel, díszítési módozatokkal, pitefajtákkal - tarte, galette, pie, quiche, crostata és a jó öreg magyar pite mutatkozik itt be. Ezután következnek az évszakok szerint szakaszokba rendezett receptek. Tavaszra ajánlja a szerző a mákos-citromkrémes, a bodzás-túrókrémes és tojáslikőrös pitét, az eperlekváros crostatát; nyárra a sárgabarackos-joghurtos galette-et, a cseresznyés pitét és a pipacsos quiche-t; őszre a körtés-sóskaramellás pitét, a fühés crostatát, a mandulakrémes rózsapitét, vagy a forraltboros szilvapitét; télre pedig a nagyi-féle almás pitét, a mazsolakrémes túrós pitét, és a sütőtökös-kecskesajtos quiche-t - és még más, hasonlóan ínycsiklandozó finomságokat. A kiadvány végén tárgymutató segít a keresésben. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]