A széles körben ajánlható és igen hasznos szakkönyv szerzője, dr. Bozó Dóra arra vállalkozott, hogy az interneten, illetve nyomtatott formában terjedő számos tipp és tanács, szabály és tiltás között végre rendet vágjon, a hozzátápláláshoz egy jól használható, információgazdag és olvasmányos
[>>>]
A széles körben ajánlható és igen hasznos szakkönyv szerzője, dr. Bozó Dóra arra vállalkozott, hogy az interneten, illetve nyomtatott formában terjedő számos tipp és tanács, szabály és tiltás között végre rendet vágjon, a hozzátápláláshoz egy jól használható, információgazdag és olvasmányos kézkönyvet adjon a leendő szülők kezébe. Mivel a hozzátáplálásról, a gyermekek nevelését és gondozását illető számos más kérdéshez hasonlóan, számos mítosz és félreértés, rossz szokás és hagyomány kering a neten, adódik át családon belül, érdemes azoknak mindig alaposan utánanézni. A kézikönyvből, a teljesség igénye nélkül, a következő kérdésekre kaphatnak választ a tudatosságra törekvő szülők: Mikor áll készen a baba a hozzátáplálásra? Lehet-e túl korán vagy túl későn kezdeni a hozzátáplálást? Mi az a válaszkész táplálás? Milyen ételeket kóstoljon először a csecsemő? Miért dobálja a csecsemő az ételt? És még hosszan sorolhatnánk, ahogy teszi azt maga a szerző is. A bevezetőből megismerhetjük a szoptatás pozitív hatásait, a hozzátáplálás alapjait, majd a második rész az előkészületeket ismerteti. A harmadik fejezet a szilárd ételek kóstoltatását járja körbe, melyet a negyedik fejezetben a táplálékallergia és az allergénekkel kapcsolatos tudnivalók bemutatása követ. A folyadékok bevezetése teszi ki a következő részt, melyet a kisgyermekkor „nagy kérdéseinek taglalása követ. A szerző emellett kitér a táplálás pszichológiai vonatkozásaira, valamint egy önálló fejezetet szentel a gyógyszerészeti kérdéseknek. A kézikönyv a felhasznált irodalom listájával, illetve a szerző rövid életrajzával ér véget, valamint a jegyzetelni szándékozó szülők kaptak még néhány extra oldalt is, hogy rögzíthessék tapasztalataikat. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]