A boltokban kapható zacskós rizs fényévekre található attól a gazdag kulturális miliőtől, amely e páratlan gabonaféle körül alakult ki az elmúlt élvezredek során. A jelen kötet szerzői szeretnék az egyszerű fogyasztókat megismertetni a rizsfélék csodálatosan gazdag világával. A szerzőpáros a kínai
[>>>]
A boltokban kapható zacskós rizs fényévekre található attól a gazdag kulturális miliőtől, amely e páratlan gabonaféle körül alakult ki az elmúlt élvezredek során. A jelen kötet szerzői szeretnék az egyszerű fogyasztókat megismertetni a rizsfélék csodálatosan gazdag világával. A szerzőpáros a kínai nyitás első perceitől fogva importál az Egyesült Államokba a különleges rizsfajtákból, melyekről gyakran maguk a kínaiak sem tudnak, a kis, eldugott falvak őrzik ezen ősi fajták titkait. A jelen kötet ennek fényében túlmutat a szokványos szakácskönyveken: az első felében a rizsről mint a világ népességének jelentős részét tápláló gluténmentes gabonáról tudhatunk meg többet, a legismertebb és elterjedtebb fajtákról, a termesztés módjairól, valamint azok felhasználásról. A következőkben olyan recepteket kapunk kézhez, melyek közül nem egyet e kisgazdák osztottak meg a velük hosszú évek óta kiegyensúlyozott kereskedelmi kapcsolatot ápoló szerzőkkel. A könyv tehát nem egyik pillanatról a másikra írta meg magát, Caryl Levin és Ken Lee évtizedes tapasztalata, valamint számos, Kínába tett üzleti és felfedezőútja áll mögötte. A szemet gyönyörködtető fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány így a leendő szakácsok mellett a Távol-Kelet kultúrájáért rajongó olvasóknak is sok meglepetéssel szolgálhat. A bevezető részek után a rizses és tojásos ételeké lesz a főszerep, hogy aztán a snackek és a levesek következzenek. Ezt a részt saláták és köretek követik, majd – a klasszikus mintát követve – a főételek és végül a desszertek következnek. A széles körben ajánlható szakácskönyv a támogatható szervezetek listájával, a Lotus Foodsról (a szerzőpáros szervezetéről) közölt alapvető információkkal, illetve a tárgymutatóval ér véget. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]