A környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében számos otthoni praktikával élhetünk, melyek azon túl, hogy a környezetet kevésbé terhelik, olykor pénztárcánk számára is kedvezőek lehetnek. A jelen kötet szerzője elkötelezte magát egy olyan élet mellett, melyben a lehető legkevesebb szemetet
[>>>]
A környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében számos otthoni praktikával élhetünk, melyek azon túl, hogy a környezetet kevésbé terhelik, olykor pénztárcánk számára is kedvezőek lehetnek. A jelen kötet szerzője elkötelezte magát egy olyan élet mellett, melyben a lehető legkevesebb szemetet termel, a lehető legkisebb biológiai lábnyommal próbál élni és emellett lehetőleg jókat enni. Michaela Marx ugyanis egy rendhagyó szakácskönyvben olyan recepteket és ötleteket oszt meg olvasóival, melyek a gyakran kidobásra ítélt növényi részeket foglalják magukba: így a zöldségek levelei, szárai, vagy éppen a gyümölcsök magvai szintén bekerülhetnek a mindennapi étkezésünkbe. A szerző kiemeli, hogy csak a kellő ismeretek birtokában tudunk környezettudatosan élni, felvilágosítás nélkül erre ilyen mértékben nincs mód, éppen ezt a hiányt szeretné kötetével pótolni. A színes fotókkal illusztrált kiadvány egy klasszikus szakácskönyv alapjairól indul: az egyes receptek kapcsán megismerjük az összetevőket, valamint hogy milyen eljárással lehet a gyakran rostos és nehezebben feldolgozható részekből is ínycsiklandó ételeket készíteni. Olvashatunk a banán- vagy a krumplihéj felhasználásáról, süteményekről és chipsekről, de a gyümölcsecet vagy házi sampon elkészítése sem fogja elkerülni a figyelmünket. A hasznos kötet segítségével csökkenthetjük a maradékok révén felhalmozódó szemét mértékét, emellett konyhai kreativitásunk, gasztronómiai szakértelmünk is csak növekedni fog. Az informatív és jól használható kötet széles körben ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]