Douglas N. Graham az egyik legismertebb amerikai táplálkozási szakértő, aki közel harminc éve elkötelezett híve és népszerűsítője a nyerstáplálkozásnak, amelyet nemcsak egynek tart a lehetséges diéták közül, hanem meggyőződése, hogy ez az ember eredeti, s ma is az egyetlen üdvös étkezési módja.
[>>>]
Douglas N. Graham az egyik legismertebb amerikai táplálkozási szakértő, aki közel harminc éve elkötelezett híve és népszerűsítője a nyerstáplálkozásnak, amelyet nemcsak egynek tart a lehetséges diéták közül, hanem meggyőződése, hogy ez az ember eredeti, s ma is az egyetlen üdvös étkezési módja. Korábban ismertettük könyvét, amelyben bemutatta a saját maga által kidolgozott diétát (80/10/10; 201917023); ez arra hoz fel bizonyítékokat, hogy minden szükséges tápanyag bevitele megoldható nyers növényi alapanyagokból. Most megjelenő kötet egy másik oldalról közelít az egészséges táplálkozáshoz: ezt a művét annak szentelte, hogy érveljen az egyik legnépszerűbb, legnagyobb mértékben fogyasztott alapanyag, a finomított gabona ellen, felhívva a figyelmünket arra, hogy ennek fogyasztása tehető felelőssé több, ma már népbetegségnek számító egészségügy problémáért. Gondolatait és kritikai meglátásait egyfajta pamfletben fejti ki, amelyből kurzív szedéssel emeli ki a fontosnak ítélt meglátásokat: "az emberi faj a Földön eltöltött idejének több mint 99.9%-át gabonafélék fogyasztása nélkül tette"; "a kenyér mint olyan, egyszerűen nem létezik a természetben"; "ha üres kalóriákról van szó, a keményítő viszi a pálmát"; vagy "a gabona minden idők első számú sorozatgyilkosa". A kötetet azok fogják érdeklődéssel forgatni, akik a szerzőhöz hasonlóan viszonyulnak a táplálkozáshoz és a tápanyagokhoz. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]