Déri Szilvia közismert gasztroblogger, aki évek óta írja a Házisáfrány című oldalt, tele jobbnál jobb, egyszerre házias és haladó szellemű receptekkel. Korábbi szakácskönyvében már alaposan körül járta a kovászolás kérdését, az élesztő helyett kovásszal történő kenyérsütés izgalmas világát
[>>>]
Déri Szilvia közismert gasztroblogger, aki évek óta írja a Házisáfrány című oldalt, tele jobbnál jobb, egyszerre házias és haladó szellemű receptekkel. Korábbi szakácskönyvében már alaposan körül járta a kovászolás kérdését, az élesztő helyett kovásszal történő kenyérsütés izgalmas világát (201911080). A kísérletezőkedv azonban nem hagyta nyugodni a szerzőt, aki arra volt kíváncsi, vajon a kelt tészták is hasonlóan finomak lesznek-e kovásszal. Kezdetét vette a kísérletezés, melynek eredményeit a jelen kötetben olvashatjuk. A szerző mindenekelőtt beavatja olvasóit a jól felszerelt konyha rejtelmeibe; ugyan mire is mennénk a nagy lelkesedésünkkel, ha nem lenne otthon digitális mérlegünk, digitális maghőmérőnk vagy éppen egy megfelelő robotgépünk. Majd a könyv az alapanyagot részletezi, hogy ezt követően a kovász készítését (etetését) vegye át ismét alaposan. A kovász tárolása, a kovásszal sütés élettani hatásai, a fermentált tészta elkészítési módjai, a téli és a nyári kovász receptjei, élesztős receptek és a tangzhongtechnika ismertetése következik – ez egy hazánkban kevésbé ismert japán eljárás, amellyel omlósabbá tehetjük a tésztákat. Ezt követően olvashatjuk a finomabbnál finomabb ételek receptjeit, melyek között ott találjuk a kalácsokat, az édes kelt tésztákat, de az aranygaluska vagy a túrós batyu sem hiányozhat a felhozatalból. A gyönyörű színes képekkel illusztrált könyvet tárgymutató zárja. Érdeklődő olvasóknak ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]