Kivonat: |
A kötet kifejezetten azokhoz szól, akik a ház körüli kiskertet, illetve annak termését a család étkeztetése számára kívánják felhasználni, termékeiket frissen vagy tartósítva fogyasztani, de "sült városiak" lévén, nem sokat értenek sem a kert gondozásához, sem termékeinek feldolgozásához. A
[>>>]
A kötet kifejezetten azokhoz szól, akik a ház körüli kiskertet, illetve annak termését a család étkeztetése számára kívánják felhasználni, termékeiket frissen vagy tartósítva fogyasztani, de "sült városiak" lévén, nem sokat értenek sem a kert gondozásához, sem termékeinek feldolgozásához. A tulajdonképpeni kerti munkákon és tudnivalókon kívül ezért a kötet nagy terjedelmet szentel a háztartási ismeretekre, arra, hogy lehetőleg egész éven át legyen friss vagy tartósított zöldség és gyümölcs a család asztalán. Ezért indul mindjárt tápanyagtáblázatokkal, majd a befőzés, a gyorsfagyasztás, az aszalás, a házi gyümölcskészítés és savanyítás tudnivalóinak szakácskönyv szintű, de sok hasznos általános gyakorlati tanáccsal is megfejelt tudnivalóival. A kertészeti rész a kerttervezés alapjainak felvázolása után bemutatja a legközkeletűbb dísznövényeket, leírja a talajmunkákat és a trágyázást, majd sorra veszi a zöldségtermesztés munkáit és módszereit, a legfontosabb fajtákat. Külön fejezetet kapnak a fűszer- és gyógynövények, majd részletes gyümölcstermesztési ismeretek következnek (telepítés, koronaformák, fajtaválaszték, gondozás stb.). Hasonló részletességgel ismerteti a kötet a szőlőtermesztést, majd a borkészítést és a pálinkafőzést is, végül pedig kertésznaptár, hasznos tudnivalók, biokertészeti kitekintés és növénymutató zárja a kötetet. Kifejezetten kezdőknek, laikusoknak szóló, alapfokú, közérthető munka, sok hasznos táblázattal, szemléltető kétszínnyomású ábrákkal és színes fényképekkel illusztrálva. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|