A pálinkafogyasztás és -készítés a magyar gasztronómiai kultúra egy pregnáns eleme, amelyre manapság nemcsak egy - gyári és házi - iparág, de komplett turisztikai programok is épülnek. Ehhez a trendhez csatlakozik Faragó József kötete, amely - kombinálva az objektív ismeretanyagot a szubjektív
[>>>]
A pálinkafogyasztás és -készítés a magyar gasztronómiai kultúra egy pregnáns eleme, amelyre manapság nemcsak egy - gyári és házi - iparág, de komplett turisztikai programok is épülnek. Ehhez a trendhez csatlakozik Faragó József kötete, amely - kombinálva az objektív ismeretanyagot a szubjektív rajongással és mesélőkedvvel - a pálinkával mint sokrétű jelenséggel foglalkozik: részletesen olvashatunk kultúrtörténetéről, gyártásának műhelytitkairól, fajtáiról, a legnevesebb főzdékről és párlatokról - ez utóbbiakról ínycsiklandó leírásokat prezentálva. A témát a szerző rengeteg kapcsolódó tényanyag, anekdota, tapasztalati ismeret felhasználásával járja körül, regényes gördülékenységgel, a lehetőségek keretei között a teljességre törekedve, kiszolgálva egyaránt a lelkes laikus pálinkarajongók és az érdeklődő szakmabeliek igényeit is. A kötetet irodalomjegyzék zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]