Halis István Városi Könyvtár ; Thúry György Múzeum
Kivonat:
Az 1892-ben helyi vállalkozók által létrehozott Nagykanizsai Malátagyár és Serfőzde Részvénytársaság megalapításának 100. év-fordulója alkalmából megjelent kötet, amely végigkíséri a sörgyár történetét, beszámol az eredetileg korszerűnek és nagy kapacitású-nak számító üzem építéséről. A gyár
[>>>]
Az 1892-ben helyi vállalkozók által létrehozott Nagykanizsai Malátagyár és Serfőzde Részvénytársaság megalapításának 100. év-fordulója alkalmából megjelent kötet, amely végigkíséri a sörgyár történetét, beszámol az eredetileg korszerűnek és nagy kapacitású-nak számító üzem építéséről. A gyár 1911-ben felvette a Király Serfőzde Részvénytár-saság nevet, 1928-ban megvette a Dreher-Haggenmacher Első Magyar Részvény Ser-főzde Rt. 1945-től egy évtizeden át szünetelt Kanizsán a sörfőzés, 1956-tól a gyár újjáé-pült, modem üzemmé vált. A szállítás alaku-lása, a hordós sörtől a palackozott sörök irá-nyába való elmozdulás, a termelés techniká-jának változásai, az új eljárások ismertetése mellett az itt gyártott sörök hazai és nemzet-közi díjait is felsorolják a szerzők. A repre-zentatív kivitelű, sok illusztrációval díszített munka magyar, angol, német és orosz nyelű összefoglalóval zárul. (Forrás: Kanizsai Enciklopédia)
[<<<]