| Kivonat: |
A szömörcefélék családjába tartozik a pisztáciafa, amelynek olajban gazdag, kemény kis "kagylóhéjban" megbújó szép zöld színű magját már nálunk is széles körben ismerik, és fogyasztják, leginkább sós rágcsálnivalóként, baklavaként, néha egy-egy különleges édesség összetevőjeként. Tóth Melinda
[>>>]
A szömörcefélék családjába tartozik a pisztáciafa, amelynek olajban gazdag, kemény kis "kagylóhéjban" megbújó szép zöld színű magját már nálunk is széles körben ismerik, és fogyasztják, leginkább sós rágcsálnivalóként, baklavaként, néha egy-egy különleges édesség összetevőjeként. Tóth Melinda azonban messze túlmutat ezeken, és egy teljes recepteskönyvet összeállított, benne csupa olyan desszerttel, amelyben főszerepet kap a pisztácia. A bevezetőt követő első részben bővebben bemutatja ezt a finom magot, majd megoszt néhány pisztáciás alapreceptet (pisztáciás angolkrém, ganache, cukrászkrém, mousse, vajas piskóta, omlós tészta stb.). Ezután következnek a pisztáciás reggelik (smoothie-k, latték, zabkásák, palacsinták), a kávé mellé javasolt pisztáciás sütik (kekszek, muffinok, kelt és kevert finomságok), piték és krémes sütik, pohárkrémek, fagyik és jégkrémek. A pisztáciarajongók számára kötelező cukrászkönyv végén receptmutató segíti az eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|