Egyáltalán nem könnyű a pékek élete, de annál varázslatosabb, amikor az alapanyagokból összeáll az illatozó kenyér. Szabadfi Szabolcs és Trogmayer Éva könyve a pékek világába röpíti el lelkes kis olvasóit: Labi, a labrador beköltözik a már évek óta üresen álló erdei lakba, ahol minden adott, hogy
[>>>]
Egyáltalán nem könnyű a pékek élete, de annál varázslatosabb, amikor az alapanyagokból összeáll az illatozó kenyér. Szabadfi Szabolcs és Trogmayer Éva könyve a pékek világába röpíti el lelkes kis olvasóit: Labi, a labrador beköltözik a már évek óta üresen álló erdei lakba, ahol minden adott, hogy megnyissa pékségét. Ebben új barátja, Nudli, a rókakölyök lesz segítségére, akinek Labi mindent gondosan elmagyaráz, elkezdi megtanítani a szakma fortélyaira. A könyv nem csupán egy kedves és tanulságos mesét beszél el, mellette az olvasók is beletanulhatnak a kenyér- és kalácssütés rejtelmeibe. Erdei barátaink élete azonban nem csak szórakozásból áll, sajnos tragédiák is történnek; a helyi molnár malma is leég, így Mátyást, a nagydarab medvét Labi, a régi barát fogja befogadni új otthonába. A továbbiakban az erdő állatai sorra feltűnnek, Nudli sokat tanul, de olykor kisebb galibát is okoz a maga kedves, hebrencs módján. A könyvből megtanuljuk először, hogyan készítsünk kovászt, majd a kakaós csiga, az almás pite, a csokis zabkeksz, a spenótos zsemle, a kifli, a müzlis stangli, a grissini, a miniszendvics, a kovászcsipsz, a répatorta, a piadina, a céklás pogácsa, a bombolini, a fonott kalács, a szendvicskenyér, a félbarna kenyér és végül a pizza receptje is sorra kerül. A Baracsi Gabi rajzaival illusztrált kedves mesekönyv egyben háztartásunk értékes szakácskönyve is lehet; felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánljuk, az együtt főzés igazi családi program lehet.
[<<<]