Folytatva az Ízőrzők sorozat hagyományait, a szerzőpáros most is Magyarország különböző tájegységeinek ételspecialitásai közül válogatott, ezúttal csupa olyan fogást, ami sertéshússal készül. A sort az ozorai betyárgombóc nyitja, amelyet jó nagy adag nokedlival szokás tálalni arrafelé. Ezt olyanok
[>>>]
Folytatva az Ízőrzők sorozat hagyományait, a szerzőpáros most is Magyarország különböző tájegységeinek ételspecialitásai közül válogatott, ezúttal csupa olyan fogást, ami sertéshússal készül. A sort az ozorai betyárgombóc nyitja, amelyet jó nagy adag nokedlival szokás tálalni arrafelé. Ezt olyanok követik, mint Tótkomlósról a fasírtra hajazó "töltelék"; a lajoskomáromi töltött dagadó "rántott krumplival"; az óbányai fokhagymás szaftos hús; a tápióbicskei Petőfi rostélyos; a bajnai "déli hús"; a tápiószentmártoni töltött tarja rántva; a siófoki ünnepi tál; a pájsli Dunavecséről; a porrogszentkirályi rakott hús; vagy az oszkói gombás szelet tarhonyával - hogy csak párat említsünk. Ahogy a széria korábbi köteteiben, úgy itt is pár szép színes fotó és néhány sor erejéig bemutatkoznak a falvak is, ahonnan az ízletes ételek származnak. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]