Az olasz konyha a legnépszerűbb gasztronómiai iskolák közé tartozik, s ezen belül is kiemelt helyet foglal el a római irányzat a maga sajátos stílusával, ízvilágával. A témában pont sikere okán rengeteg kötet lát napvilágot, ám ezek közül kevés az, amelyik igazán autentikusnak mondható. Eleonora
[>>>]
Az olasz konyha a legnépszerűbb gasztronómiai iskolák közé tartozik, s ezen belül is kiemelt helyet foglal el a római irányzat a maga sajátos stílusával, ízvilágával. A témában pont sikere okán rengeteg kötet lát napvilágot, ám ezek közül kevés az, amelyik igazán autentikusnak mondható. Eleonora Galasso erre törekedett a receptgyűjtemény összeállításakor: csupa olyan étel kapott helyet kötetében, ami része a maga egyszerűségében tökéletes hétköznapi római repertoárnak, amit nyugodtan letehetne elénk bármelyik római "mamma" a vasárnapi vagy épp keddi asztalra. Noha az alapanyagok között értelemszerűen szerepelnek tengeri herkentyűk, halak, mediterrán zöldségek és gyümölcsök, mivel ma már ezek mindegyike hozzáférhető, ezért bátran lehet próbálkozni az elkészítésükkel. A receptek tizenegy tematikus fejezetbe szerkesztve sorjáznak a műben: a sort a reggelire és tízóraira ajánlott fogások nyitják meg, amit az egyszerűbb és családi ebédek, uzsonnafalatok, romantikus és hedonista vacsorák, ünnepi fogások, édességek és sós nassolni valók. Az igényes színes fotókkal kísért kötet végén tárgymutató segíti az eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]