A vegán - tehát mindenfajta állati eredetű hozzávalót ignoráló - étrend egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nemcsak azért, mert nő a tudatosan a reformétrendet preferálók száma, de azért is, mert mára, köszönhetően a szélrózsa minden irányából beszerezhető, káprázatosan sokféle alapanyagnak,
[>>>]
A vegán - tehát mindenfajta állati eredetű hozzávalót ignoráló - étrend egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nemcsak azért, mert nő a tudatosan a reformétrendet preferálók száma, de azért is, mert mára, köszönhetően a szélrózsa minden irányából beszerezhető, káprázatosan sokféle alapanyagnak, fűszernek, ezek az ételek is felveszik a versenyt a hagyományos fogásokkal, ízvilág és tápérték szempontjából is. Ezt bizonyítja Jessica Nadel szakácskönyve is, amely száznál is több (csak és kizárólag) zöldséges fogás receptjét tartalmazza. A bevezetőben a szerző bemutatja a fogyasztásra javasolt zöldségeket, és négy napi menüsorral segíti az ötletelést. Ezt követik a desszertek, csupa zöldség felhasználásával készítendő finomság: turmixok, smoothie-k és reggelire ajánlott fogások, köretek és falatkák, levesek, saláták, főételek, valamint "zöld" torták és desszertek (köztük olyan különlegességekkel, mint a vaníliás-mentás kesusajttorta, a háromcsokis kuglóf céklalevéllel, vagy az avokádókrémes-kivis torta). A szép színes fotókkal kísért szakácskönyv nem csak vegánoknak ajánlható, bárki találhat benne ötletes, egészséges, ínycsiklandozó ételeket. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]