Carpathia- Food from the hearth of Romania (magyar)
Szakjel:
641
Cutter:
G 36
ISBN:
978-963-565-071-2
Nyelv:
magyar
Oldal:
223 p.
UKazon:
202123085
Kivonat:
A Kárpátok hatalmas hegylánca sokféle nép hazája: bár nagy része Romániához tartozik, élnek itt magyarok, szlávok, szászok, sőt törökök és görögök is. Az itt kialakult konyhaművészet tükrözi ezt a sokszínűséget, s bár egymás mellett is léteznek saját specialitások, sok olyan fogás van, amelyen
[>>>]
A Kárpátok hatalmas hegylánca sokféle nép hazája: bár nagy része Romániához tartozik, élnek itt magyarok, szlávok, szászok, sőt törökök és görögök is. Az itt kialakult konyhaművészet tükrözi ezt a sokszínűséget, s bár egymás mellett is léteznek saját specialitások, sok olyan fogás van, amelyen érződik az egymásra hatás. Ezekből - elsősorban a román konyhára koncentrálva - válogatott össze egy albumra való, kiváló receptet Irina Georgescu, aki a lapokon egyrészt egy gyönyörű Kárpátok-béli gasztrokalandozásra hív, másrészt jobbnál jobb helyi ételek kínál kipróbálásra, kóstolásra. Ezeket hat tematikus fejezetbe szerkesztve teszi közzé: Előételek, saláták, apró falatok; Kenyérfélék és péksütemények; cibere és csorba; Főételek; Desszertek; Savanyúságok, befőttek, italok és alapreceptek. Sok-sok egyéb mellett olyanokat próbálhatnak ki otthon az olvasók, mint a vajbabmártogatós karamellizált hagymával, a kömény savanyúkáposzta-csorba burgonyával, a zakuszka, a vinete, a tejfölös karfiolgratin, a kacsacomb sült savanyúkáposztával, a szilvakompót mézes puliszkával, vagy a diós-rumos kalács. A szép színes fényképekkel illusztrált szakácskönyv végén betűrendes mutató segít a választásban. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]