Hozzá méltón gyönyörű, elegáns és stílusos szakácskönyvvel lepte meg rajongóit Náray Tamás, akiről most kiderül, hogy nemcsak divattervezőnek és írónak kiváló, de lelkesen és jó érzékkel készít ínycsiklandozó édességeket is. Saját bevallása szerint a süteményekhez Párizsban töltött évei alatt jött
[>>>]
Hozzá méltón gyönyörű, elegáns és stílusos szakácskönyvvel lepte meg rajongóit Náray Tamás, akiről most kiderül, hogy nemcsak divattervezőnek és írónak kiváló, de lelkesen és jó érzékkel készít ínycsiklandozó édességeket is. Saját bevallása szerint a süteményekhez Párizsban töltött évei alatt jött meg a kedve - először csak megkóstolta a híres-nevezetes francia édességeket, később pedig már maga is elkészítette ezeket. Most megjelenő kötetében kedvenc receptjeit adja közre: csupa francia süti készítésének a műhelytitkaiba avat be. ***Elsőként a címet részben ihlető finomság, a mandulakrémes croissant receptjét olvasgathatjuk - ezt falatozta a szerző utolsó párizsi reggelén - állítólag. Ezt követi a többi finomság, évszakok szerint négy fejezetbe rendezve. Tavaszra ajánlja például az epres trifle-t és a cseresznyés lepényt, nyárra a bretagne-i vajas kekszet és a csokoládés minikuglófot, őszre a mákos-vaníliakrémes pudingot és a fügés pitét, télre a normandiai rumos csokoládéhabot és a karamellizált banánbombát - hogy csak párat említsünk. Az igényes, színes fotókkal illusztrált szakácskönyvben helyet kaptak a szerző Az utolsó reggel Párizsban (201923273) című regényének rövid részletei is. "www.kello.hu minden jog fenntartva" [<<<]
[<<<]