A szerző, Hack Barnabás nemzetközi szinten is elismert és díjazott séf, aki azonban nemcsak a munkahelyén, hanem otthon is szívesen magára kanyarítja a kötényt, és beáll főzni-sütni a családjának. Ezt a szakácskönyvet kifejezetten ez utóbbi szerepszemélyisége ihlette: az apa, aki főz. Ennek
[>>>]
A szerző, Hack Barnabás nemzetközi szinten is elismert és díjazott séf, aki azonban nemcsak a munkahelyén, hanem otthon is szívesen magára kanyarítja a kötényt, és beáll főzni-sütni a családjának. Ezt a szakácskönyvet kifejezetten ez utóbbi szerepszemélyisége ihlette: az apa, aki főz. Ennek megfelelően gondolta ki a recepteket is, amely nem fine-dining költemények, hanem ízletes és kiadós, bárki által akár egy hétköznap este is könnyen, átlagos alapanyagokból elkészíthető, igazi családi fogások, illetve kertipartikhoz illő, szabadtűzön készítendő ételek. A recepteket két nagy szakaszban teszi közzé. Az első (A konyhában) bent, a tűzhelyen és a konyhapulton készülnek, és egyebek mellett olyanokat találunk köztük, mint a kecskesajtos-spenótos csiga, a házi meleszendvics-krém, a borsófőzelék debreceni raguval, a marhapörkölt juhtúrós galuskával, a krémes burgonyagratin, a tormakrémes csülök, a tejberizs sós karamellel, a scaládi brownie, vagy a csokis palacsintatorta. A folytatásban (A szabadban) kaptak helyet a szabadtűzön készítendő receptek: a marhagulyás, a kolbászos gombaragu vagy a kapros csirkeragu bográcsban, a házi hamburger hagymalekvárral, a lassan sült oldalas, a grillezett tarja, a kövön sült pisztráng, a grillezett mézes körte - és így tovább. A harmadik szakaszban (Extra) házilag elkészíthető fűszerkeverékek, fűszervajak, rubok és pácok receptjét osztja meg. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]