A diéta és a fogyókúra sok évtizede a világ egyik legsikeresebb, óriási bevételeket hozó üzletága, amely folyamatosan ontja magából az újabb és újabb, mindig éppen az "igaziként" aposztrofált, egymást nagyon gyakran cáfoló elméleteket és módszereket. Giles Yeo genetikus és elhízáskutató maga is
[>>>]
A diéta és a fogyókúra sok évtizede a világ egyik legsikeresebb, óriási bevételeket hozó üzletága, amely folyamatosan ontja magából az újabb és újabb, mindig éppen az "igaziként" aposztrofált, egymást nagyon gyakran cáfoló elméleteket és módszereket. Giles Yeo genetikus és elhízáskutató maga is keményen megbírál és megkérdőjelez egy olyan vezérelvet, amelyekre százmilliók esküsznek: ez nem más, mint a kalóriaszámlálás, sok száz millió fogyni vágyó ember folyamatosan követett rutinja. Dr. Yeo rámutat, hogy a diéták túlnyomó többsége hosszú távon nem eredményes, és ezért - részben - a hibás kalóriaszámlálásos módszert okolja, könyvében azt is részletesen kifejtve, hogy miért. Nagyon röviden: felhívja a figyelmünket arra, hogy az élelmiszeren feltüntetett kalóriamennyiség és a szervezet számára felhasználható kalória nem ugyanaz; az ételben levő kalóriák valós mennyisége, a csomagoláson feltüntetett kalóriamennyiség és a felhasználható kalória mind más. Ennek elméleti hátterét és folyományait az első négy rész keretei közt fejti ki, majd elmagyarázza, mi történik az étellel az emésztőrendszerben, hogyan és mire használja fel a test az ételből nyert energiát, ad egy újfajta, valid útmutatót a kalóriaszámláláshoz, amelyet a "kalorikus elérhetőség elvének" nevez. Az utolsó két részben ejt szót az ultrafeldolgozott ételekről és az általa javasolt módszer gyakorlati megvalósításáról. A kiadványt függelékek, hivatkozásjegyzék és tárgymutató zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
Pld.
Raktár
Rakt.jelzet
Lelt.szám
Info
Halis István Városi Könyvtár Nagykanizsa :
1 kölcsönözhető, ebből 1 kiadva; nincs elvihető (nincs rá előjegyzés)