Szatmári Ferenc lassan másfél évtizeddel ezelőtt kezdett gasztrobloggerként publikálni, s ahogy választott "művészneve" el is árulja, elsősorban zöldséges fogásokra specializálódott: ő lett Főzelékes Feri. Izgalmas és szokatlan főzelékkölteményeinek száma és népszerűsége mostanra akkorára nőtt,
[>>>]
Szatmári Ferenc lassan másfél évtizeddel ezelőtt kezdett gasztrobloggerként publikálni, s ahogy választott "művészneve" el is árulja, elsősorban zöldséges fogásokra specializálódott: ő lett Főzelékes Feri. Izgalmas és szokatlan főzelékkölteményeinek száma és népszerűsége mostanra akkorára nőtt, hogy neve fogalom a budapesti gasztro-színtéren, és legjobb receptjeiből ismét betelhetett egy teljes szakácskönyv. Feri főzelékkölteményei hét tematikus fejezetbe rendezve sorjáznak a kötetben, kezdve az igazi nagy klasszikusokkal (mit például a spenót bundás kenyérrel, a borsófőzelék tükörtojással, a karalábéfőzelék vagdalttal), folytatva a gyökérzöldségekből készült, a hagyományos megoldásoktól bátran elrugaszkodó főzelékekkel (currys-karfiolos répa, céklás-kéksajtos édesburgonya, zelleres-diós krumpli), a különleges fűszerezésű és hozzávalókat tartalmazó fogásokkal (ajváros-olívás tök, currys-kókusztejes finomfőzelék, diós mángold), a "K-betűs" főzelékekkel (kurkumás karalábé, répás káposzta, gesztenyés kelbimbó), hüvelyesekkel (zöldfűszeres sárgaborsó, padlizsános csicseriborsó, tárkonyos zöldbab), illetve a feltétként ajánlottakkal (bundás hal, skót tojás, zöldséges rizsgolyó). A zárórész (Dobjuk fel!) extra kiegészítőket közöl, amelyektől meg komplexebb lesz az ízélmény, ilyen például a savanyított lilahagyma és répa, a tökmagropogós vagy a pirított magkeverék. A szöveget színes fényképek illusztrálják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]