Rubin Eszter nemcsak szépíróként helyezte el magát a kortárs irodalmi palettán, de gasztronómiai szakíróként is: hisztamin intolerancia kapcsán megírt szakácskönyvein kívül összeállított egy zsidó irodalmi receptgyűjteményt (202223094), és egy olyat is, amelyben glutén-, tej- és cukormentes fogások
[>>>]
Rubin Eszter nemcsak szépíróként helyezte el magát a kortárs irodalmi palettán, de gasztronómiai szakíróként is: hisztamin intolerancia kapcsán megírt szakácskönyvein kívül összeállított egy zsidó irodalmi receptgyűjteményt (202223094), és egy olyat is, amelyben glutén-, tej- és cukormentes fogások kaptak helyet (202313081). Ez utóbbinak egyfajta társkötete jelenik most meg, amelyben hasonló jellegű, tehát tejet, glutént és cukrot nem tartalmazó "csodás desszertek" receptjei közül válogathatunk. Rögtön az első lapon rövid lista vár bennünket a legtöbbször használt "mentes" hozzávalókból összeállítva, majd ezt követik a finom és egészséges - cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, táplálékallergiával és -intoleranciával küzdőknek, diétázóknak, egészségtudatosan étkezőknek ajánlott - édességek: a különféle torták és "tortácskák" (lúdláb, banoffee, diós angel food cake, gesztenyetorta); szeletek, falatok, piték és kekszek (áfonyás pite, fűszeres zabkenyér, csoki-füge golyók, meggyes lepény mákmorzsával; tofu-túró szelet); krémek, habok, pudingok és mousse-ok (fehércsokis-fügés mousse, citromcurd, latte avokádó, vegén nutella); illetve a nyers vegán receptek (répatorta, kávés tekercs, csokiszalámi, kesumálna, aszalt szilvás csoki). Az ételkészítési útmutatókat színes fényképek illusztrálják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]