Ha egy káros szenvedélyt kellene mondanunk, legtöbben a kávézást neveznénk meg – igaz, az utóbbi időben számos kutatás már éppen a kávézás pozitív élettani hatása mellett érvel. Ettől függetlenül a kávé ivása, a pörkölt babszemek őrlése, a felszálló illatok és aromák sokunk reggelét indítják be. A
[>>>]
Ha egy káros szenvedélyt kellene mondanunk, legtöbben a kávézást neveznénk meg – igaz, az utóbbi időben számos kutatás már éppen a kávézás pozitív élettani hatása mellett érvel. Ettől függetlenül a kávé ivása, a pörkölt babszemek őrlése, a felszálló illatok és aromák sokunk reggelét indítják be. A jelen kötet szerzője arra vállalkozott, hogy a kávé fogyasztásával felmerülő tévhiteket és babonákat eloszlassa, olvasóit a helyes kávéfogyasztás felé terelje, s eközben a kávé elkészítésének különböző módjait is bemutassa. James Hoffmann valódi ínyencként közelít a témához: szenvedélyesen keresi az újabb ötleteket, az újabb elkészítési módokat, és azokat, ha teheti, még tovább tökéletesíti. A könyv első fejezetéből megtudhatjuk, miért jó frissen őrölni a kávét, hogyan tudjuk lekövetni a forgalmazókat, figyelve a tisztességes és környezettudatos előállításra. A szerző ezt követően a pörkölési fokokkal, illetve a víz minőségével, annak befolyásoló faktorával is megismertet mindenkit. Olvashatunk a legfontosabb kellékekről, kiváló márkákról, amelyek nem fognak csalódást okozni, a kóstolás menetéről (illatoljuk vagy ízleljük-e előbb?), majd a legnagyobb kérdés következik: hogyan készítsünk jó kávét? Erre a válasz a készítés módjától függ, amely lehet csepegtetéses, hidegen áztatott, presszógéppel készített, vagy klasszikus French press (ezt itthon leginkább török kávénak hívják). A jegeskávé sem maradhat ki egy ilyen összefoglalóból a tökéletes eszpresszó titka mellet. A számos színes fotóval illusztrált kiadványt a mutatók zárják, nem csak kávéimádóknak ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]