A 2020 tavaszi több hetes karantén alatt sokan döntöttek úgy, hogy a kényszerű otthoni időt a konyhában töltik, hogy így lehetőségként kihasználva a szabad órákat, házias ételkölteményekkel kényeztessék velük egy fedél alatt dekkoló szeretteiket. Így tett a fotós Harmath Eszter is, aki az ekkor
[>>>]
A 2020 tavaszi több hetes karantén alatt sokan döntöttek úgy, hogy a kényszerű otthoni időt a konyhában töltik, hogy így lehetőségként kihasználva a szabad órákat, házias ételkölteményekkel kényeztessék velük egy fedél alatt dekkoló szeretteiket. Így tett a fotós Harmath Eszter is, aki az ekkor készített fogások receptjeit folyamatosan megosztotta a KarantÉNkonyha című blogján, és amelyek legjobbjai helyet kaptak ebben a szép kivitelű, azonos című könyvben. ***A kötet szerkezete a karanténos időket idézi: a szerző összesen tíz hét "best of" menüsorát közli, amelyet - a háziasszonyon nagy örömére - rendre egy részletes bevásárlólistával kezd. Harmath Eszter receptjei a mai modern városi konyha stílusát tükrözik: csupa könnyen elkészíthető, rafinált ízvilágú fogásról van szó, amelyek között éppúgy helyet kaptak a hagyományos magyar ízek, mint a mediterrán fogások, így jól megférnek egy kötetben a harcsapaprikás túrós csuszával és a pad thai, a sztrapacska és a guacamole, a rakott kel és a tonhalas padlizsán, a lángos és az áfonyás mousse - hogy csak pár példát említsünk. A színes fotókkal teli szakácskönyv kiváló ötlettár, tele remek receptekkel - a válogatásban a végén található betűrendes ételmutató segít. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]