Aki rendszeresen böngészik gasztronómiai témájú blogok között, annak bizonyára nem szorul bemutatásra Fűszeres Eszter (vagyis Bodrogi Eszter), aki az egyik legrégebben futó, legnépszerűbb gasztroblog, a Fűszer és lélek - és ezen felül immár három szakácskönyv írója. Bejegyzései egyik
[>>>]
Aki rendszeresen böngészik gasztronómiai témájú blogok között, annak bizonyára nem szorul bemutatásra Fűszeres Eszter (vagyis Bodrogi Eszter), aki az egyik legrégebben futó, legnépszerűbb gasztroblog, a Fűszer és lélek - és ezen felül immár három szakácskönyv írója. Bejegyzései egyik jellegzetessége, hogy rendszeresen köríti a recepteket egy-egy családi anekdota vagy sztori, vagy ehhez kapcsolódó szubjektív hangvételű eszmefuttatás. Ezen a nyomvonalon halad most megjelenő könyve is, amelyben egyrészt konkrétan a családi recepttárból közöl válogatás (beleértve a nagymamáktól, édesanyjától átvett fogásokat is), másrészt olyan ételek leírását prezentálja, amelyek ízviláguk, stílusuk okán kiválóan illenek a családi - hétköznapi vagy épp ünnepi - asztalra. A könyv nem igazodik a műfajban megszokott szerkesztési módhoz: itt zöldpaszuly-krémlevest követheti a tökfőzelék, azt a kovászos uborka, a mogyorós-szőlős süti, a barchesz, a házi májkrém, a marokkói csípős hal, a rumosdió-parfé, a bagel, a mákos lepénykenyér, a bolognai ragu, a rózsavizes panna cotta,, vagy épp a céklás humusz. Otthonos összevisszaságban, lazán egy-egy téma köré rendezve (pl. szülői ház, péntek este, reggeli stb.) sorjáznak tehát a receptek, felvezetve egy-egy szívmelengető történettel, rendre kiegészítve néhány konyhatechnikai jó tanáccsal. A színes fotókkal illusztrált kötet minden kísérletező kedvű amatőr konyhaművész figyelmébe jó szívvel ajánlható.
[<<<]