A nagy sikerre való tekintettel, valamint a koronavírus-járvány adta kihívásra adott válaszként Mezei Elmira folytatja immunerősítő ételeket tárgyaló szakácskönyvét. A második részben is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a káros élelmiszerek kerülését kell elsődlegesnek célnak tekintenünk, ám nem
[>>>]
A nagy sikerre való tekintettel, valamint a koronavírus-járvány adta kihívásra adott válaszként Mezei Elmira folytatja immunerősítő ételeket tárgyaló szakácskönyvét. A második részben is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a káros élelmiszerek kerülését kell elsődlegesnek célnak tekintenünk, ám nem kell rögtön radikális szakításra gondolnunk, elég, ha először csak a reggeli péksüteményt hagyjuk el; ezt az első lépést továbbiak fogják követni.*** A szerző kiemeli, hogy a receptek nem csak a felnőttek számára fontosak, hanem a gyermekek étkezését, étkeztetését is már idejekorán tudatosan át kell gondolni. Be kellene látni, hogy nincs szüksége cukros, sós, zsíros ételekre egy néhány éves gyereknek, ezeket az ízeket természetes úton is lehet pótolni, de mivel azzal is tisztában van, hogy az édességek és a silány étkezési termékek mindenhol ott vannak, így a gyerekek is találkoznak az édes ízzel egyszer, cukormentes vagy alacsony cukortartalmú édességek receptjét is kínálja könyvében (például kesudiós palacsinta, nyers túrótorta, áfonyás-citromos süti, vaníliás banánszívek). A könyv – hasonlóan az első kötethez – ételcsoportok és étkezési fajták szerint (reggeli, ebéd, vacsora) veszi sorra a recepteket. A reggelik között olyan érdekességeket is találhatunk, mint például, hogy fogyasszunk alaplevet reggelire. A színes fényképekkel illusztrált kötet végén receptmutató segíti a válogatást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]