Hazai erdeinkben járva lépten-nyomon színes bogyókat termő cserjékbe botlik a túrázó, amelyek nem csak finomak, hanem igen egészségesek, a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjai lehetnek. Otmar Diez könyvecskéje a legfontosabb és legyakrabban előforduló vadon termő bogyókkal ismerteti meg olvasóit: a
[>>>]
Hazai erdeinkben járva lépten-nyomon színes bogyókat termő cserjékbe botlik a túrázó, amelyek nem csak finomak, hanem igen egészségesek, a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjai lehetnek. Otmar Diez könyvecskéje a legfontosabb és legyakrabban előforduló vadon termő bogyókkal ismerteti meg olvasóit: a számtalan színes képpel illusztrált kötet méretéből kifolyóan hasznos útitársa lehet bárkinek, aki szeretne néhány órát eltölteni a természetben. A könyv sorra veszi a bogyós cserjéket (sóskaborbolya, vadszeder, csipkebogyó, fekete áfonya, málna, fekete bodza, vörös áfonya, homoktövis, kökény, madárberkenye, boróka, galagonya). Az egyes fejezetek morfológiailag alaposan bemutatják a növényeket és terméseiket, mivel gyakran találunk a természetben hasonló, de mérgező bogyókat is. Továbbá, hogy az év mely szakában érdemes gyűjteni, és milyen területet (erdő, mező, szántó) kedvel az adott növény. A szedést követően a felhasználási módokhoz is kapunk hasznos tippeket, a lekvárok és sütemények mellett teát és szörpöt is csinálhatunk a leszedett termésekből, így gazdagítva háztartásunkat, egy-egy házilag készített lekvár kiváló ajándék is lehet. A hasznos kis könyv végén tárgymutató segíti az eligazodást, széles körben ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]