Ismét gyönyörű és kísérletezésre, csemegézésre csábító szakácskönyvvel jelentkezik Jill Colonna, aki most is francia cukrászreceptekből állított össze egy kötetre valót. Így az olvasó is párizsi édességekkel kényeztetheti szeretteit, vendégeit, tudása és gyakorlottsága szerint a legegyszerűbbtől a
[>>>]
Ismét gyönyörű és kísérletezésre, csemegézésre csábító szakácskönyvvel jelentkezik Jill Colonna, aki most is francia cukrászreceptekből állított össze egy kötetre valót. Így az olvasó is párizsi édességekkel kényeztetheti szeretteit, vendégeit, tudása és gyakorlottsága szerint a legegyszerűbbtől a haladó szintig. A bevezető részben ír a francia cukrászat sajátosságairól, tipikus alapanyagairól, és lerántja a leplet a "titokról", hogy vajon miként lehet, hogy a franciák kiváló édességeket esznek, mégis nádszálkarcsúak maradnak. A folytatásban kaptak helyet a receptek: a délutáni teázáshoz ajánlott aprósütik (kókuszcsók, bordói kuglófka, rózsafagylalt), ***égetett tészták (roppanós fánkpalást, citrom-verbéna mini-ekler, pisztáciás-cseresznyés fánkpuffancs), francia kosárkák (diós-karamelles-juharszirupos, fügés-mandulás-levendulás, habos maracujás), és háromféle krémes (vaníliás, mnetás-epres és szedres áfonyás). Az utolsó részben igazi klasszikusok kaptak helyet: a Saint Honoré torta ibolyával, a narancslikőrös puffancs, vagy éppen a sóskaramelles fánk. A szöveget szép színes fényképek, kedves rajzok illusztrálják. Minden olyan, némi gyakorlattal rendelkező olvasónak ajánlható, aki szívesen próbálkozna ínyenc, igazi franciás cukrászkodással. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]