A századelőt idéző irodalmi szakácskönyv előszavában Móra Ferenc dédunokájának, Vészits Andreának a sorait olvashatjuk, aki röviden áttekinti a Móra házaspár életét, illetve megtudhatjuk, hogy a híres író nem volt hajlandó előszót írni felesége – Walleshausen Ilonka – írásához. A főző- és
[>>>]
A századelőt idéző irodalmi szakácskönyv előszavában Móra Ferenc dédunokájának, Vészits Andreának a sorait olvashatjuk, aki röviden áttekinti a Móra házaspár életét, illetve megtudhatjuk, hogy a híres író nem volt hajlandó előszót írni felesége – Walleshausen Ilonka – írásához. A főző- és sütőtudományáról híres szerző húsz témakörben csoportosította a különböző édességek receptjeit. Sorra veszi a tésztaféléket (sült, kelt, omlós, hajtogatott vajas, rétes, mézes), majd a palacsinták és vegyes aprósütemények következnek. Természetesen a piskóták és torták sem maradhatnak ki a sorból. Ezt követően ír a pudingokról, tejes édességekről, segítséget nyújt a különböző öntetek, krémek, parfék, fagylaltok és habok elkészítéséhez. Utolsókként sorakoztatja fel a különböző italok, befőttek, dzsemek elkészítésének módját. Az antikolt fotókkal illusztrált kötet az édességek kedvelőinek és háziasszonyoknak ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]