Ez alkalommal egy "monográfiával" jelentkezik Beh Mariann: egy olyan szépséges kötettel, ami teljes egészében a levenduláról szól. Az első szakaszban általánosságban esik szó erről a karakteres, illatos fűszernövényről: olvashatunk különféle fajtáiról, termesztéséről és szaporításáról,
[>>>]
Ez alkalommal egy "monográfiával" jelentkezik Beh Mariann: egy olyan szépséges kötettel, ami teljes egészében a levenduláról szól. Az első szakaszban általánosságban esik szó erről a karakteres, illatos fűszernövényről: olvashatunk különféle fajtáiról, termesztéséről és szaporításáról, betakarításáról, felhasználási módjairól, aromaterápiás alkalmazásáról, valamint hazánk legjelentősebb levendulaültetvényeiről Tihanyban, Pannonhalmán, Tamásiban, Kőröshegyen, Dörgicsén - hogy csak párat említsünk. Ezt követik a meglepően változatos, különleges ízvilágú receptek, sósak és édesek egyaránt. A sósak között olyanokat találunk, mint a tárkonyos-levendulás gombaragu sült rizslappal, a levendulakéregben sült kecskesajt, a levendulás-rozmaringos focaccia, a libamáj levendulás mézben sült fügével, vagy grillezett csirkecomb levendulás fűszervajjal. Kedvcsinálóul említünk pár édes finomságot is: levendulás szedersorbet vörösborral, levendulás baracklekvárral töltött galette, gyömbéres-levendulás hókifli, levendulás zsályát keksz vagy körtés-levendulás csokitorta. Az igényes színes fényképekkel illusztrált kötet végén tárgymutató segíti a keresést. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]