Kivonat: |
"Szeretem a vagány, kreatív főzést, hozzám a rusztikus, vadabb stílus áll közel, amelyben nem a szigorú szabályok dominálnak, inkább a minőségi alapanyagok és a harmonikus tálalás" - vallja előszavában Krausz Gábor, aki ennek az irányvonalnak megfelelő recepteket közöl kötetében. Könyve azonban
[>>>]
"Szeretem a vagány, kreatív főzést, hozzám a rusztikus, vadabb stílus áll közel, amelyben nem a szigorú szabályok dominálnak, inkább a minőségi alapanyagok és a harmonikus tálalás" - vallja előszavában Krausz Gábor, aki ennek az irányvonalnak megfelelő recepteket közöl kötetében. Könyve azonban kicsit más, több puszta szakácskönyvnél: Krausz Gábor - aki közismert sztárséfjeink egyike - mesél arról, hogy miért és hogyan lett profi konyhaművész, mi kell ahhoz, hogy valakiből igazi mesterszakács legyen, mivel jár ez a nagyon kemény, állandó figyelmet és erőnlétet, kreativitást, folytonos szakmai fejlődést igénylő hivatás. Emellett a könyv önéletrajz is, visszatekintés az eddig történetekre, amelyben nyíltan, megkapó őszinteséggel mesél édesanyja haláláról (ő mindössze kilenc éves volt, amikor a tragédia bekövetkezett), az ezt követő nehéz és konfliktusos gyerek- és kamaszkorról, nem kevésbé kalandos ifjúkoráról, és arról, hogy magánéletben és szakmailag hogyan sikerült megállapodnia. Ezzel párhuzamosan tanulmányozhatjuk a valóban remek recepteket: ízletes, kiadós sült húsokat, mediterrán hangulatú egytálételeket, salátákat és mártogatósokat, karakteres édességeket. Az igényes, színes fényképekkel kísért kiadvány végén receptmutató és tárgymutató segíti a keresést. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|