Almával a legtöbb olvasó, legyen kicsi vagy nagy, minden bizonnyal már találkozott élete során: az ízletes és roppanós gyümölcs ott áll a polcokon finom és hűsítő ital formájában, de a legtöbb boltban a gyümölcsöt magát is megvehetjük a számtalan nemesített formája egyikében. Nem véletlen, hogy bár
[>>>]
Almával a legtöbb olvasó, legyen kicsi vagy nagy, minden bizonnyal már találkozott élete során: az ízletes és roppanós gyümölcs ott áll a polcokon finom és hűsítő ital formájában, de a legtöbb boltban a gyümölcsöt magát is megvehetjük a számtalan nemesített formája egyikében. Nem véletlen, hogy bár a Biblia nem nevesíti a gyümölcsöt, mégis a közhiedelem az almával azonosítja a tudás és az örök élet fáinak termését. A jelen kötet, amely Rozgonyi Sarolta és László Zsuzsi közös munkájaként látott napvilágot, a legkisebbeknek szeretné bemutatni ezen ismerős gyümölcs izgalmas világát. A növény rövid rendszertani besorolása után megismerhetjük a gyümölcs termesztésének történetét is: ki gondolta volna, hogy az almatermesztést Nagy Sándor terjesztette el a görögöknél, vagy hogy a középkorban a cisztercita szerzetesek jártak az élen a növény európai termesztésében. A könyvecske ezután még finom receptekkel, az alma felhasználásának számtalan módjával, valamint az alma köré szövődő szimbolikával és mesekinccsel is megismerteti a gyerekeket. A könyv az utolsó oldalakon egy gondolattérképet is felvázol, így az olvasottak jobban rögzülhetnek. A kötet óvodás kortól felfelé ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]