A növényi alapú táplálkozás témáját járja körbe könyvében Péntek Csaba. Meggyőződése, hogy mindaz nemcsak egészséges, a testi és lelki egészség szempontjából egyaránt, hanem ezzel a Föld és az emberiség megmentéséért is cselekszünk. Valójában sem az állatok, sem az emberek, sem a Föld nem jár jól
[>>>]
A növényi alapú táplálkozás témáját járja körbe könyvében Péntek Csaba. Meggyőződése, hogy mindaz nemcsak egészséges, a testi és lelki egészség szempontjából egyaránt, hanem ezzel a Föld és az emberiség megmentéséért is cselekszünk. Valójában sem az állatok, sem az emberek, sem a Föld nem jár jól az ipari méretű húsfogyasztással, hovatovább a tömegmészárlásként is aposztrofálható állattenyésztés nagymértékben hozzájárulhat az emberiség kipusztulásához. Könyvében elsőként felvázolja a táplálkozás etikai vonatkozásait, majd saját történetét mutatja be. Leírja, hogy húsfogyasztóból miként állt át szép fokozatosan a kizárólag növényi étrendre, lett vegán, melynek köszönhetően jobban aludt és pihentebben ébredt, az energiaszintje egész nap állandó maradt, és jelentősen le is fogyott. Ezt követően bemutatja, honnan is származik a hús, a disznótól a marhahúsig bezárólag, hogyan készül a tej, milyen a vágóhídi dolgozók élete, és hogy lehet-e egyáltalán a húsipar humánus. Kifejti, hogy bár tényleg képesek vagyunk szinte bármit megemészteni, az emberi test felépítése alapján inkább a növényevőkéhez áll közelebb. Ír arról, hogy ennek ellenére miért eszünk húst, majd azokat a méreganyagokat mutatja be, melyeket a hússal viszünk be a szervezetünkbe. Felvázolja továbbá a növényi alapú étrend alapjait, elmagyarázza a vegetarianizmus és a veganizmus közti különbséget, bemutat híres etikai vegetáriánusokat (Pühagorasztól Mahatma Gandhiig), és arról is ír, hogy a növényi alapú táplálkozás hogyan segíthet a Föld jövője szempontjából. A végén témába vágó könyveket és filmeket ajánl a szerző. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]