Nemes Nóra - Dacota néven közismert gasztroblogger - két évet töltött el Amerikában. Ez alatt az idő alatt alaposan volt módja megismerkedni a helyi konyhával, és itt nem elsősorban a hírhedt gyorséttermi fogásokról beszélünk, hanem a számos nemzeti konyha által megihletve önálló irányzattá,
[>>>]
Nemes Nóra - Dacota néven közismert gasztroblogger - két évet töltött el Amerikában. Ez alatt az idő alatt alaposan volt módja megismerkedni a helyi konyhával, és itt nem elsősorban a hírhedt gyorséttermi fogásokról beszélünk, hanem a számos nemzeti konyha által megihletve önálló irányzattá, ízvilággá nemesült igazi amerikai konyhaművészetről. Ezt a stílust tükrözi az a hatvanöt recept, amely helyet kapott "Dacota" szakácskönyvében. A sort a reggelire és "brunch"ra ajánlott fogások nyitják meg, amit az ebédre, vacsorára, bulira, ünnepi asztalra, illetve szabadtéri fogyasztásra javasolt amerikai specialitások követnek. A választék tipikusan internacionális jellegű, mindenféle felbukkan benne, a húsgombócos spagettitől és a bageltől, a hálaadási pulykasültön és marhaburgeren át, az almás pitéig, Benedict tojásig és kólás tarjáig. A színes fotókkal kísért kötet végén receptmutató segít a válogatásban. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]