Valószínűleg minden életszerető olvasó mélységesen egyetért azzal, hogy bizony a gasztronómiát illő a művészetek közé sorolni. Ekként vélekedik a szerző is, aki az étel megalkotásának folyamatát a legihletettebb, szimbolikus rituálék közé sorolja, példaként az egykori egyiptomi királynő, Kleopátra
[>>>]
Valószínűleg minden életszerető olvasó mélységesen egyetért azzal, hogy bizony a gasztronómiát illő a művészetek közé sorolni. Ekként vélekedik a szerző is, aki az étel megalkotásának folyamatát a legihletettebb, szimbolikus rituálék közé sorolja, példaként az egykori egyiptomi királynő, Kleopátra kulináris kultúráját hozva, aki nagy bölcsességről téve tanúságot felismerte, hogy "a vágyat fokozó étkek és a gasztronómia a szerelem és a hatalom hadművészei". Művében valódi ínyencként vezeti végig az olvasót az ételélvezet berkeiben az alapoktól a mesterfokig. Beavat a gasztronómia sajátos dramaturgiájába, párhuzamot vonva a színjátszás misztériumával, ecseteli a terített asztal szépségét, valamint - ábécérendben - a különféle országok specialitásainak ízkavalkádját. Búcsúzóul az utolsó fejezetben pedig megosztja velünk kedvenc fogásainak (mandulás pisztráng, zöldséges rakottas, gombás mártogatós stb.) receptjét. A szöveget fekete-fehér és színes fotók illusztrálják.
[<<<]