Cím: |
Ungarische Köstlichkeiten und Weine
| Szerző: |
Kolozsvári Ildikó |
Közrem.: |
Hajni István (fotó) |
Szerz. közl: |
[Inhalt ... Ildikó Kolozsvári] ; [Photogr. ... István Hajni]
| Kiadás: |
[Budaörs] : CasteloArt, [2011] |
Eto: |
641.568(439)(083.12) ; 663.2(439)
| Tárgyszó: |
konyha, magyar ; magyar konyha |
Szakjel: |
641
| Cutter: |
K 65
| ISBN: |
978-615-5148-00-2
| Nyelv: |
német
| Oldal: |
94, [2] p.
| UKazon: |
201117037
| Kivonat: |
A magyar konyha legjavából gyűjtött össze újabb, finom recepteket, ezúttal német nyelven Kolozsvári Ildikó. A könyvben elsőként a levesek találhatók, mint a meggyleves, a brokkoli-krém leves vagy a hagyományos gulyásleves. Ezután következnek a főételek, mint például a cigánypecsenye, a töltött
[>>>]
A magyar konyha legjavából gyűjtött össze újabb, finom recepteket, ezúttal német nyelven Kolozsvári Ildikó. A könyvben elsőként a levesek találhatók, mint a meggyleves, a brokkoli-krém leves vagy a hagyományos gulyásleves. Ezután következnek a főételek, mint például a cigánypecsenye, a töltött csirke, a lecsó, a töltött paprika, a paprikás csirke, a sült libamáj, a töltött káposzta, sertés bakonyi stílusban vagy a hortobágyi húsos palacsinta. A kötet utolsó részében desszertek szerepelnek, egyebek mellett a lekváros fánk, a gesztenyepüré, a rizspuding, a szilvás gombóc vagy a somlói galuska. A szerző minden étel esetében közli a hozzávalókat (mennyiséggel együtt) és az elkészítés módját is. A kötetet a rendkívül ízlésesen elkészített ételek színes fotói illusztrálják, s a szerző minden étel esetében ajánl egy konkrét borfajtát is. Általános gyűjtőkörű könyvtáraknak ajánlott, német nyelvű kiadvány. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|