Az angolszász gasztronómiai kultúra egyik emblematikus itala a whisky (vagy whiskey), amely őrölt gabonafélék - árpa, maláta, rozs, búza és kukorica - erjesztésével és lepárlásával készülő, fahordókban érlelt égetett szesz. A hírneves fajták gyártási-lepárlási eljárása legtöbbször szigorúan őrzött
[>>>]
Az angolszász gasztronómiai kultúra egyik emblematikus itala a whisky (vagy whiskey), amely őrölt gabonafélék - árpa, maláta, rozs, búza és kukorica - erjesztésével és lepárlásával készülő, fahordókban érlelt égetett szesz. A hírneves fajták gyártási-lepárlási eljárása legtöbbször szigorúan őrzött műhelytitok, a különféle ízvilágú nedűknek pedig komoly, gyakorta szenvedélyes és rendíthetetlen rajongótábora van. A nagyalakú, igényes kivitelezésű, rengeteg minőségi színes fotóval illusztrált album szerzője arra vállalkozott, hogy bemutatja a másfél száz leghíresebb lepárlóüzemet, és az általuk előállított whiskytípusokat. Az első fejezetben találjuk a whisky pontos definícióját, gyártási eljárásának összefoglalását, kóstolási-értékelési módszereit, ízkategóriáit. Ezt követi a világ nevezetes whiskyfajtáinak és -gyártóinak a bemutatása: a sort Skócia és Írország nyitja, ezeket követi Japán, az Egyesült Államok, Kanada és a többi (kevéssé jelentőségteljes) ország. A kötetet fogalomtár, valamint név- és tárgymutató zárja. Beszerzése általános gyűjtőkörű könyvtárak számára ajánlható, illetve ideális alkalmi ajándék is lehet. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]