A házi gyertyakészítés műhelytitkaiba nyerhetünk bepillantást, ha fellapozzuk a Tóth Hajnalka által jegyzett füzetkét. Elsőként a munkához nélkülözhetetlen alapanyagokkal és segédeszközökkel ismerkedhetünk meg, illetve a különféle öntéstechnikákkal (hagyományos, duplafalú, kiszorításos, zacskós, jégtechnika, egyszerű és rusztikus gyertya öntése stb.). Ezután tanulmányozhatjuk a gyertyamodelleket, amelyek egy része a klasszikus iskola szellemében született, hagyományos stílusú darab, a többi viszont finoman szólva eltér a gyertyákkal kapcsolatos sztereotípiáktól: van köztük haboskávé-, tükörtojás-, csokitorta-, minyon-, tea-, sőt sör- és gintonic-alakú gyertya is. A színes fotókkal kiegészített kiadvány a kísérletező kedvű olvasóknak ajánlható. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"