Vendéglátóipari szakembereknek - elsősorban felszolgálótanoncoknak, de gyakorló pincéreknek, étteremvezetőknek, rendezvényszervezőknek is - ajánlható a jelen szakkönyv, amely az első osztályú, minden elvárásnak és az illemnek megfelelő vendéglátással kapcsolatos elméleti és (még nagyobb
[>>>]
Vendéglátóipari szakembereknek - elsősorban felszolgálótanoncoknak, de gyakorló pincéreknek, étteremvezetőknek, rendezvényszervezőknek is - ajánlható a jelen szakkönyv, amely az első osztályú, minden elvárásnak és az illemnek megfelelő vendéglátással kapcsolatos elméleti és (még nagyobb hangsúllyal) gyakorlati tudnivalókat foglalja össze. Elsőként általánosságban, majd nemzetenként (osztrák, svájci, olasz, angol, japán stb.) esik szó a vendégről, és igényei kielégítéséről, majd olvashatunk a felszolgáló személyzet feladatairól, a különböző felszolgálási rendszerekről, a vendéglátásban nélkülözhetetlen felszerelésekről (bútorok, asztalnemű, evőeszközök stb.), a munkakezdéskor elvégzendő kötelességekről, valamint a felszolgálási módokról. Ezután ismerkedhetünk meg a különféle étkezésekkel, a vendégek kiszolgálásának művészetével, a blokkolással és elszámolással, az italfelszolgálással és menüismerettel, a szivarok felszolgálásával, az étlapok és itallapok készítésével, valamint a bárral (fajtái, személyzet, szakkifejezések). Az utolsó fejezetben a rendezvényszervezéssel kapcsolatos ismeretek kaptak helyet. A függelék mutatót és irodalomjegyzéket tartalmaz. A sok színes képpel, magyarázó ábrával illusztrált kötet széles körű tárháza a vendéglátás tudományának, és mivel a szakmai fortélyok mellett rengeteg illemszabályt tartalmaz, ezért a szakma képviselői mellett lapozgatása laikus olvasóknak is javasolható.
[<<<]