A nemzetek gasztronómiáját bemutató ismeretterjesztő és receptkönyvsorozat kötete a német és osztrák konyha alapjaiba vezet be. A könyv első felében olvasható, a német ajkú gasztronómia és annak kultúrtörténeti vetületeit, fejlődését áttekintő fejezetekből kitetszik, hogy Németország és Ausztria
[>>>]
A nemzetek gasztronómiáját bemutató ismeretterjesztő és receptkönyvsorozat kötete a német és osztrák konyha alapjaiba vezet be. A könyv első felében olvasható, a német ajkú gasztronómia és annak kultúrtörténeti vetületeit, fejlődését áttekintő fejezetekből kitetszik, hogy Németország és Ausztria konyhája jellegzetesen közép-európai, amely így sok rokonságot mutat a magyarral: kedvelt elemei pl. a sokféle húsétel, a savanyított zöldségek (káposzta és uborka), a levesek. Az étkezés szilárd támpontjai a burgonya, kenyérfélék, a felvágottak és a változatos édességek. Emellett az italkultúrával foglalkozó fejezetek természetesen alaposan körbejárják a sör témáját is. A kötet második felében található receptgyűjtemény tizenöt karakteres étele mindezen jellegzetességekből felvillant egyet-egyet. Az ételkészítés egyes fázisait színes képekben bemutató leírások többek között a burgonyakrémleves, a szaftos báránycomb és a marinált heringtekercs receptjével szolgálnak. A desszertek közül pedig az almás rétes, a túró- és a Sacher-torta elkészítésének módját leshetjük el. Az igényes kivitelű szakácskönyv formai és szerkezeti jegyei a sorozat többi tagjával megegyezők. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]